Чиа пудинг

Jan/25/2019

Чиа пудинг

Тук е мястото на един от най-вкусните и полезни десерти!
Не се прави трудно, а възможностите за експеримент са безкрайни 

Това изкушение се нарича – Чиа Пудинг, а към него може да добавиш всякакви ядки, семена и плодове! Готов ли си за едно вкусно Чиа изживяване?

Чиа семената са познати като суперхрана, свързват ги с прилив на енергия и повишаване на издръжливостта на организма. Съдържат големи количества калий, натрий, калций, фосфор, цинк и манган. Богати са на фибри и антиоксиданти.

Употребата на чия контролира нивото на кръвната захар, засилва имунната система и подобрява работата на стомашно чревния тракт, помага за регулиране на теглото и подобрява паметта.

Рецепта:

4 с.л. чия
300 гр. малини
250 гр. бадемово / краве мляко
4 с.л. мед
3 с.л. какао
1 бр. банан

Метод:

Поставяме чия семената в млякото и разбъркваме.

В отделен съд смесваме меда и какаото, добавяме го към млякото.

Нарязваме банана на малки парченца, малините също.

Добавяме към вече готова смес и прибираме в хладилника.

Получената смес разпределих равномерно в 7 малки купички.

Чия пудинга се стяга много бързо, но ако дочакате до следващия ден - уверявам Ви, ще Ви хареса много повече.

Надявам се рецептата да е полезна и приятна за Вас.

Споделете вашите любими комбинации с чия?

 

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Здравословни рецепти

Здравословни рецепти

Чиа пудинг

Чиа пудинг

Тук е мястото на един от най-вкусните и полезни десерти!Не се прави трудно, а възможностите за експеримент са безкрайни ;)Това изкушение се нарича – Чиа Пу Тук е мястото на един от най-вкусните и полезни десерти!Не се прави трудно, а възможностите за експеримент са безкрайни ;)Това изкушение се нарича – Чиа Пу 2019-01-25T21:38:51+02:00 Чиа пудинг

<div id="id_5c4b657d9c9db5986637994" class="text_exposed_root text_exposed">Тук е мястото на един от най-вкусните и полезни десерти!<br />Не се прави трудно, а възможностите за експеримент са безкрайни&nbsp;<span class="_47e3 _5mfr" title="wink emoticon"><img class="img" role="presentation" src="https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tb0/1.5/16/1f609.png" alt="" width="16" height="16" /><span class="_7oe" aria-hidden="true">;)</span></span><br /><br />Това изкушение се нарича &ndash; Чиа Пудинг, а към него може да добавиш всякакви ядки, семена и плодове! Готов ли си за едно вкусно Чиа изживяване?<br /><span class="text_exposed_show"><br />Чиа семената са познати като суперхрана, свързват ги с прилив на енергия и повишаване на издръжливостта на организма. Съдържат големи количества калий, натрий, калций, фосфор, цинк и манган. Богати са на фибри и антиоксиданти.<br /><br />Употребата на чия контролира нивото на кръвната захар, засилва имунната система и подобрява работата на стомашно чревния тракт, помага за регулиране на теглото и подобрява паметта.<br /><br />Рецепта:<br /><br />4 с.л. чия<br />300 гр. малини<br />250 гр. бадемово / краве мляко<br />4 с.л. мед<br />3 с.л. какао<br />1 бр. банан<br /><br />Метод:<br /><br />Поставяме чия семената в млякото и разбъркваме.<br /><br />В отделен съд смесваме меда и какаото, добавяме го към млякото.<br /><br />Нарязваме банана на малки парченца, малините също.<br /><br />Добавяме към вече готова смес и прибираме в хладилника.<br /><br />Получената смес разпределих равномерно в 7 малки купички.<br /><br />Чия пудинга се стяга много бързо, но ако дочакате до следващия ден - уверявам Ви, ще Ви хареса много повече.<br /><br />Надявам се рецептата да е полезна и приятна за Вас.<br /><br />Споделете вашите любими комбинации с чия?</span></div> <p>&nbsp;</p>

Сравнение на продукти